WOODISOL AB


Hållbara byggprodukter till energieffektiva hus, tillsammans med tilläggsisoleringsentreprenader är vår huvudsakliga verksamhet.

1991 startades vår verksamhet som Återförsäljare av Termoträ träfiberisolering. Vi har isolerat med de flesta varumärkena inom cellulosaisolering. Bl.a. Termoträ, Thermocell, Ekofiber, Warmcell, Ekovilla, Steico Cell, Gutex, Icell och Isocell. Så vi har hyfsad kunskap om hur de olika materialen fungerar.

Mellan åren 2001-2014 isolerade vi endast med Thermocell träfiber. Vi tyckte helt enkelt att det var den produkt som var bäst att arbeta med. Råvaran är gran och tall från den svenska skogen. Thermocell är FSC-märkt, vilket innebär att råvaran kommer från ett hållbart och långsiktigt skogsbruk.

Men nuförtiden, så låter vi kunden välja vilken cellulosaisolering man vill ha.

Sedan år 2012 heter vi Woodisol AB.

Vi arbetar huvudsakligen runt Mälardalen. Vilket innebär Västmanland, Örebro, Södra Dalarna, Södermanland och Stockholm.

Det finns ingen produkt som passar bättre på våra gamla vindar än cellulosaisolering. Mest tack vare de fukttransporterande egenskaper samt att det helt enkelt isolerar så bra. Det är därför det har varit så roligt att hålla på med det här i över 25 år. Men mer om detta kan du läsa längre fram här på hemsidan.

Vårt fokus just nu ligger på det moderna byggandet, d.v.s. passiva hus och lågenergihus. Det finns ett enormt intresse för våra produkter i dessa konstruktioner. I vårt byggsystem med miljövänliga hållbara byggprodukter har vi bl.a tätskikt och träfiberisolering i olika former för golv, vägg och tak. Ett komplett system som gör det enklare att bygga lufttätt och fuktsäkert. Vi samarbetar bl a med Hunton och Steico. Lagerför en del produkter från deras sortiment, det övriga tar vi hem efter beställning med 2-3 veckors leveranstid.

Vi känner en stor glädje och optimism inför framtiden, för där passar verkligen Woodisol in.

Lycka till med Era bygg och isoleringsplaner.

Med varma hälsningar

Kent Andersson, Vd.